Поради щодо вибору бетономішалок

Головним призначенням бетономішалок є забезпечення рівномірного перемішування води, цементу і різних наповнювачів, найбільш популярними серед яких вважається відсів, щебінь, керамзит, шлак і пісок. Сучасні технології приготування цементної суміші грунтуються на примусову чи вільному змішуванні. І для кожного з них використовуються різні за принципом дії бетономішалки. При виборі бетономішалки обов'язково слід керуватися рекомендаціями фахівців, які дозволять вибрати найбільш підходящий варіант.

У бетономішалках з примусовим змішуванням використовуються лопаті, які і забезпечують змішування компонентів. А для того, щоб отримати суміш знадобиться просто-напросто відсунути затвор. Що стосується бетономішалок з вільним дією, то в їх барабан поміщаються всі складові, після чого він починає поступово підніматися і опускатися, завдяки чому всі речовини перемішуються. Такі бетономішалки дуже зручні, оскільки в разі потреби їх можна легко розібрати на кілька складових, тобто транспортування на інші будівельні об'єкти не викличе якихось труднощів.

Вибір бетономішалки

Одним з основних показників, на які в процесі вибору бетономішалки обов'язково потрібно звертати особливу увагу - кількість бетону, яке виготовляється за підхід. Адже для певних видів робіт рекомендується використовувати бетономішалки з тим, чи іншим обсягом. Так, бетономішалки з баком до 100 л (наприклад, бетономішалка Кентавр на 75 л) найкраще підходять для зведення невеликих споруд: гараж, склад, льох та інші. Такі бетономішалки володіють досить невеликими габаритами, завдяки чому їх дуже зручно зберігати.

Бетономішалки з баком в 100-150 л (наприклад, бетономішалка Форте на 140 л) підходять для виконання більш об'ємних робіт, наприклад, будівництва одно- або двоповерхового приватного будинку. Бетономішалки з баком від 150 л (наприклад, бетономішалка Бригадир на 180 л) вважаються одними з найбільших. Як правило, їх використовують при будівництві торгових комплексів або будинків від 3 поверхів.

Головна зручність будь-якої електричної бетономішалки полягає в тому, що всі роботи виконуються автоматично, а людині потрібно лише завантажити в неї всі необхідні складові. Далі всі роботи виконає сам апарат, що дозволяє заощадити енергію, сили і час.

Також, при виборі бетономішалки потрібно звертати окрему увагу на захищеність усіх її елементів від негативного зовнішнього впливу. Адже просте пошкодження при транспортуванні може призвести до виходу з ладу всього обладнання.

Не варто нехтувати і надійністю обладнання. Порівнявши бетономішалку з іншими будівельними апаратами, то відразу помітні більш складні умови роботи. Обов'язково потрібно подбати і про сталої роботи в холодну пору або в бруд. Також, весь механізм бетономішалки повинен бути захищений від пошкоджень, абразивного зносу з інших негативних впливів.

Також, не слід забувати про те, що від габаритів залежить легкість і зручність транспортування бетономішалки, а перенести складові окремо набагато простіше, ніж готовий розчин. Тому досвідчені робітники рекомендують ставити бетономішалку ближче до місця виконання робіт або всередині приміщення.

На зручність експлуатації бетономішалок сильний вплив виявляється гучність робіт. Що стосується вартості бетономішалок, то на нашому ринку бетономішалки закордонного виготовлення (бетономішалка werk) і вітчизняного виробництва (бетономішалка Дніпро) коштують приблизно однаково.

Всі перераховані вище рекомендації по вибору бетономішалок свідчать про те, що особливу увагу потрібно звернути на ткаіе характеристики, як обсяг, зручність експлуатації і надійність обладнання. І саме за рахунок застосування всіх цих рекомендацій, забезпечується більш швидкий і легкий вибір самого відповідного типу бетономішалки.