У будь-якому будинку, незалежно від того, де саме Ви проживаєте, в квартирі або в приватному будинку, необхідно мати свій особистий інструмент. Наявність будь-якого інструменту завжди Вас виручить в тому випадку, якщо Вам потрібно зробити в будинку ремонт, провести якісь відновлювальні або монтажні роботи або ж просто для сервісного обслуговування будинку, інструмент завжди повинен бути під рукою. Варто відзначити, що необхідно мати в будинку не тільки ручний або електроінструмент, необхідно мати всі види обладнання, нехай по одному представнику, але все ж, що Ви завжди були готові до тих чи інших робіт.

Безперечно, в будинку кожного господаря необхідний інструмент, причому той чи інший його вид може докорінно відрізнятись в залежності від місця проживання, наприклад ті хто живуть в квартирах навряд чи будуть потребує того, щоб мати під рукою елеткротріммер або ж дровокол, але тим не Проте є загальні види інструментів, які необхідні всім. Перед тим, як збагатити свій арсенал новими помічниками, варто точно розуміти, які види робіт Вам може знадобитися виконувати в будинку, і, виходячи з цього, можна купувати той чи інший інструмент. Можливі завдання можна перераховувати вічно, але можна розглянути ті, які, мабуть, найпоширеніші на сьогоднішній день, а саме заміна проводки, вікон, косметичний або капітальний ремонт в будинку водопроводу, монтаж-демонтаж різних конструкцій, збірка меблів, ремонт апаратури і меблів і т.д.

Сьогодні ми розглянемо, мабуть, найнеобхідніші інструменти, як ручні, так і електроінструменти, які неодмінно стануть в нагоді в будинку всім і бажано їх мати, щоб бути готовим до будь-яких випадків життя.

Електроінструменти

Електроінструменти в будинку незамінні. Вони дозволять Вам виконувати більш складні роботи, в яких необхідно приділяти не тільки особливу увагу точності та акуратності, потрібно докладати чималих зусиль, якщо виконувати ці завдання з ручними інструментами, тому електроінструмент буде більш оптимальним рішенням. По ходу просування технічного прогресу на світ з'явилося безліч електроінструменту, який стрімко заміщає собою ручний інструмент, так як при роботі з ним ефективність в роботі і точність її виконання набагато вище, хоча необхідність в ручному інструменті все ще є. При роботі з електроінструментом Ви економите сили і час, а результат тільки високий, так що ми радимо Вам придбати в будинок найнеобхідніший інструмент, такий як болгарка, шуруповерт, перфоратор, дриль, і ін.

Дриль

Дриль - це вид електроінструменту, який призначений для виконання свердління в різних матеріалах. Залежно від того, наскільки великий функціонал дрилі, вона може впоратися з тими чи іншими матеріалами. Наприклад, моделі ненаголошені призначені для свердління в металі або дереві, це їх основна спрямованість, але до всього іншого вона зможе виконувати свердління і в інших близьких за своєю щільності матеріалу, наприклад пластик, кераміку і т.д. Для безударной дрилі, якщо розглядати побутові моделі, головне це потужність і кількість обертів на хвилину. Для максимального спрощення роботи з нею і забезпечення високого результату якості варто віддати перевагу моделі, чия номінальна потужність буде не менше 450-500 Вт. Найчастіше такі моделі мають і високі обороти двигуна, від 2500 об / хв до 3000 об / хв.

Ударний дриль ж дозволить Вам виконувати трохи більшу сферу можливої ​​роботи. З нею Ви можете свердлити навіть цегла або гіпс за рахунок наявності у неї ударного механізму. Так, така модель не зможе повністю замінити Вам перфоратор, але наприклад для того, щоб просвердлити отвір в цеглі, наприклад для полки або просто для гака Вам не потрібно мати потужний перфоратор, ударна дриль впорається з таким завданням. Серед таких дрилів варто також вибирати моделі потужніший, до 1000 Вт, їх більш ніж достатньо.

Що гойдається додаткових функцій дрилі, то вибирайте моделі з наявністю регулювання обертів, бажано не тільки з електронним регулюванням, передстартова регулювання також значно розширить функціонал дрилі. Реверс дозволить використовувати дриль як шуруповерт, а наявність додаткової рукоятки зробить роботу з нею комфортніше і точніше.

Болгарка

 

Болгарка або кутова шліфувальна машина застосовується для вирішення цілої низки завдань. Вони функціональні і мають незамінний статус, як на побутовому рівні, так і на виробництві. Залежно від того, з якою роботою Ви маєте намір впоратися, болгарка може застосовувати різну оснастку, всілякі відрізні круги, шліфувальні або полірувальні круги, щітки металеві для чищення металу і т.д. В основному болгарками виробляють різання металу, зачистку і шліфування. Вони діляться на великі і маленькі, і залежить класифікація не тільки від того, який розмір має інструмент, а й від того, на який діаметр кола вона розрахована. Для квартири буде досить маленької болгарки, з робочим діаметром кола до 125 мм, з нею Ви зможете виконувати більшість основних видів роботи, а для приватного будинку можна купити і середню або велику, з колом до 230 мм.

Так як болгарка це силовий інструмент, простежте за тим, щоб вона мала надійний двигун з мідною обмоткою, так як йому доведеться витримувати досить високі навантаження до того ж він повинен мати надійне охолодження, щоб Ви могли працювати тривалий час. Також приділяйте увагу редуктора у неї і обов'язково уточнюйте, з якого матеріалу виконаний і сам корпус редуктора. Бажано щоб редуктор був грунтовно змазаний, для зниження зносу і поліпшення передачі енергії від двигуна до шпинделя. Віддавайте перевагу болгарок з регулюванням обертів, вони більш гнучкі в роботі і особливо гарні для роботи в руках новачків.

Перфоратор

Перфоратори призначені для роботи з бетоном, цеглою або каменем, так що такий інструмент Вам також просто необхідний в будинку. Наприклад, якщо Вам потрібно провести демонтаж стін, плитки, штукатурки або ж Ви зібралися пробурити отвори в цих матеріалах, то без перфоратора не обійтися. Ви, звичайно ж, могли б скористатися і ударним дрилем, але деякі завдання їй просто не під силу, або ж Ви витратите куди більше часу і сил.

Перфоратори бувають бочкові і прямі, і в залежності від того, який тип роботи Ви маєте намір виконувати варто купити ту чи іншу модель. Прямі перфоратори мають найчастіше більше оборотів в хвилину, але при цьому їх сила удару і може бути нижче і двигун у них слабший, так що він не витримає тих навантажень, які Ви могли надати на бочковий перфоратор.

Перфоратори бувають з можливістю швидкої заміни патрона з SDS-Plus на ключовий, але такий перфоратор матиме ціну вище і він більш придатний для напівпрофесійного і професійного використання. Головне приділіть увагу двигуну перфоратора і зручності роботи з ним, наприклад наявність антивібраційною рукояті або швидкого доступу для промазки ударного механізму.

Лобзик

Лобзики також мають широке поширення серед покупців, так як вони також дуже необхідні для побутового застосування. Лобзики в побуті дозволять Вам швидко розпилювати дерев'яні планки, пиляти різні листи ДСП, ДВА та ін., Працювати з пластиком і м'яким металом. Необов'язково купувати «нафарширований» всілякими функціями лобзики, наприклад маятниковий хід, підключення до пилососа, електронне регулювання обертів, універсальний затиск для пилок. Досить малопотужного лобзика з робочою потужністю до 500 Вт і бажано що б у нього була можливість регулювання обертів двигуна.

Ручний інструмент

 

Ручний інструмент також необхідний, тому що не завжди зручно працювати з тією ж дрилем. Наприклад, для легких робіт або для робіт, що вимагають особливої ​​точність, буде простіше і ефективніше використовувати ручний інструмент. У будинку обов'язково необхідно мати:

Молоток. Такий інструмент неодмінно Вам знадобиться, і навряд чи знайдеться така людина, яка ніколи не потребував в ньому хоч раз в житті. При покупці молотка варто враховувати матеріал його виготовлення і його типу. Вибирайте моделі, які мають не тільки ударну частину, а й обценьки на іншій стороні, вони більш практичні і мають велику сферу застосування. Також врахуйте, що кований молоток буде надійніше і довговічніше, хоч і дорожчий. Матеріал ручки не так вже й важливий, головне щоб вона зручно лежала в руці.

Викрутка. В принципі, Вам не потрібно мати багато різних викруток, по довжині і формі біти, досить буде купити собі викрутку зі знімними битами. Але варто все таки не поскупиться і купити саме набір викруток, в якому буде максимально широкий асортимент їх видом = в, для максимальної зручності.

 

Набір ключів. Особливо якщо у Вас є гараж і автомобіль, покупка набору ключів буде найбільшим для Вас пріоритетом. Прагніть обзавестися всіма видами ключів, торцевими, накидними, ріжковими, для більшої гнучкості в роботі. Уважно ознайомлюється з матеріалом виготовлення, хром-ванадієві ключі довговічні і мають мінімальний знос.

Набір інструментів. Набори інструментів часто включають в себе максимальне число необхідного для роботи в побуті або на професійному рівні інструментів, і купити такий набір буде целесоообразним рішенням. Чим дорожче набір, тим більше одиниць в ньому, і якість його також буде вище. З цими наборами зручно те, що вони поставляються в кейсі і їх легко зберігати і транспортувати.