Як правильно вибрати пуско-зарядний пристрій для автомобіля

Добрий день, ми раді вітати Вас на сайті нашого інтернет магазину "Море інструментів". Сьогодні ми постараємося допомогти Вам у виборі пуско-зарядного пристрою і розповімо, як правильно його вибирати і на що варто звертати увагу при виборі тієї або іншої моделі зарядки акумулятора. Сьогодні існує величезна кількість брендів, які займаються виробництвом такого інструменту. Крім того, не тільки моделі, а й за видами вони також відрізняються, так можна розрізняти зарядний пристрій інверторного типу та зарядний пристрій трансформаторного типу, але докладніше про них ми розповімо Вам пізніше.

Пік популярності і затребуваності пуско-зарядних пристроїв доводиться на холодну пору року, а саме на зиму, коли автомобілісти починають зазнавати труднощів із запуском двигуна автомобіля. У зв'язку з такими проблемами і купують пуско зарядний пристрій автомобіля, яке допоможе Вам легко запустити двигун навіть в самий міцний мороз, так що якщо Ви не хочете залишається без особистого засобу пересування в морози, Вам неодмінно варто купити пуско-зарядний пристрій.

Проблеми з запуском двигуна в холодну пору року пов'язано з тим, що акумулятори неминуче втрачають свій заряд і стартер не отримує необхідні для запуску двигуна заряд струму. Крім того, масло в двигуні загусає, що надає стартеру зайвої роботи так сказати. І саме в такому випадку, пуско-зарядний пристрій забезпечить Ваш стартер необхідним зарядом струму, і Ви зможете зробити простий і безпечний запуск Вашого двигуна.

Крім того, варто також зазначити, що пуско-зарядний пристрій служить не тільки для того, щоб Ви могли запускати двигун, даний інструмент також застосовується і для відновлення ємності акумулятора, що дозволяє повернути до життя старенькі акумулятори. Також Ви зможе легко заряджати вже підсіли акумуляторів для їх нормальної роботи.

Вибираючи імпульсна пуско зарядний пристрій для автомобіля, варто обов'язково в першу чергу звертати увагу на його характеристики, щоб воно мало достатні характеристики для роботи саме з вашим автомобілем. Для пуско-зарядного пристрою основною характеристикою вважається його максимальна ємність акумулятора, з якої він може працювати. Таким чином, Ви повинні в основному спиратися від цього параметра, для того, щоб вибрати відповідну модель зарядного пристрою для автомобіля. Але не варто і забувати, що і на вольтаж також варто звертати увагу.

Для того, щоб розрахувати правильно який варто вибрати по потужності пуско-зарядник, Вам варто підрахувати необхідний для стартера пусковий струм. Для того, щоб це зробити помножте ємність вашого акумулятора на три і отримаєте умовний струм споживання при запуску вашого стартера. Правильно розрахувавши пусковий струм, Ви зможете легко підібрати відповідні пристрій, причому Вам не потрібно брати пуско-зарядний пристрій з параметрами впритул, Ви можете сміливо брати апарат могутніше не боячись його спалити стартер або вивести з ладу акумулятор, так як стартер не візьме більше ніж йому потрібно. Головне, щоб максимальний пусковий струм не був нижче, ніж необхідний вашому автомобілю.

Також при виборі зарядного пристрою для автомобіля варто враховувати тип зарядного пристрою, і як було сказано вище, за типами вони поділяються на трансформаторні і імпульсні, або інверторні зарядні пристрої. Трансформаторне зарядний пристрій як зрозуміло з назви застосовує в собі трансформатор з випрямлячем. Такий пристрій здійснює зарядку акумулятора шляхом подачі на нього постійного струму в безперервному режимі. Такі пуско-зарядні пристрої коштують менше і мають широке поширення і велику популярність. Вони дуже ефективні і надійні в роботі, але вони габаритні і громіздкі, так що зберігання такого обладнання може мати деякі ускладнення.

Що стосується стосується зарядного пристрою інверторного типу, то такий пристрій працює за зовсім іншим принципом. Замість того, щоб заряджати акумулятор струмами з постійними значеннями, такий інструмент буде застосовувати для роботи струми малого імпульсного значення. Завдяки таким принципом роботи, в конструкції зарядки немає трансформатора, завдяки якому вага інструменту і габарити значно вище.

При виборі між двома видами зарядок варто враховувати, що трансформаторні зарядні пристрої перебувати під постійним наглядом під час роботи і мають великі габарити і вага в порівнянні з імпульсними. Імпульсні зарядні пристрої для автомобіля, в свою чергу можуть працювати в автономному режимі, і мають більшої мобільність. Також якщо Ви застосовуєте в своєму автомобілі обслуговуються акумулятор, Вам все ж варто віддати свою перевагу саме імпульсного зарядного пристрою, так як такі акумулятори не бажано заряджати постійним струмом.

Якщо Ви змогли визначиться з вибором типу пуско-зарядного пристрою і необхідними для Вашого автомобіля оптимальними параметрами, то Ви можете підібрати модель на нашому сайті. На сайті в асортименті представлені пуско-зарядні пристрої від самих іменитих брендів, і ціни неодмінно Вас порадують, так що ми чекаємо Ваших замовлень. Дякую за Вашу увагу і на все добре.