Вибір електропили. Що потрібно знати перед покупкою

Привіт, сьогодні мова піде про такі садово-будівельних інструментах як ланцюгові електропили. На сьогоднішній день це одні з найбільш ходових і затребуваних видів ланцюгових пив на побутовому рівні, але і на більш високих рівнях нерідко їх застосовують, так як зустрічаються моделі не тільки побутового класу, але і напівпрофесійного і професійного, що відразу говорить про те, що дані пили можуть витримати куди більше навантаження і володіють більш високою якістю, ніж побутові. У цій статті ми постараємося допомогти Вам у виборі електропили, підказавши, на що варто звернути свою увагу при покупці такого інструменту.

Електропилки ланцюгові відрізняються від бензопил тим, що вони хоч і менш мобільні, можуть похвалитися своєю екологічністю і економічністю. При роботі з електропилкою Ви не будете вдихати вихлопи двигуна, так що можна працювати не тільки на відкритому повітрі, але і в закритих приміщеннях, що розширює сферу її застосування. Також варто врахувати, що такий інструмент більш економічний, так як для роботи електропили не потрібно бензин або інше палива, а електроенергія дешевша. До переваг електропила також варто віднести те, що при роботі з ними немає вібрації, що робить роботу більш комфортною і позитивно впливає на ергономіку. Завдяки відсутності вібрації забезпечена чистота зрізу і точність роботи, що також важливо. Крім того, в плані сервісного обслуговування, електропили дуже невибагливі, так як все що від Вас буде вимагатися, так це вчасно заливати масло для змащення ланцюга, а також в разі такої необхідності замінити вугільні щітки в разі їх зносу.

При виборі ланцюгової електропили варто також звертати увагу і на мінуси такого інструменту, яких втім, не так багато, але вони все ж таки є. До мінусів електропила варто віднести те, що вони залежать від наявності мережі, так як навіть акумуляторні електропили потребують зарядки акумулятора, а мережеві пили прикуті до розетки, і Ваша мобільність буде обмежена тим, куди дістане Ваш подовжувач. Також Ви не зможете працювати в сиру погоду, так як це заборонено правилами експлуатації електрообладнання. Також варто сказати, що тривалість безперервної роботи електропили значно нижче, ніж у бензопили. Так при сорокасекундной безперервній роботі, двигуну варто дати відпочити протягом десяти, двадцяти секунд.

Види ланцюгових електропила

Вибираючи ланцюгову електропилку варто знати, які види пив бувають і чим вони відрізняються, про їх переваги і недоліки. На сьогоднішній день ланцюгові електропили діляться за видами залежно від розташування їх двигуна. По розташуванню двигуна, електричні пилки ділять на класичні, ті які мають поперечне розташування двигуна, і на пилки з поздовжнім розташуванням двигуна. Шпалери варіанти розташування двигуна дають певні плюси і мінуси для електропили, на які, мабуть, в першу чергу варто звертати увагу при виборі конкретної моделі.

Електропили з поперечним розташуванням двигуна більш дешеві, так як в них встановлений класичний редуктор, що дозволило значно спростити конструкцію, і ККД такої пилки значно вище, ніж у пилки з поздовжнім розташуванням двигуна. Завдяки спрощеній конструкції, сервіс такої пилки значно дешевше і простіше, а також ціна на них нижче.

Єдиний недолік електропили з поперечним розташуванням двигуна укладений в її зміщеним вліво центром тяжіння, а габарити самого інструменту збільшені вшир, що дає своє незручність при роботі в обмеженому просторі. Найчастіше, для таких видів електропила найбільш оптимальним застосуванням буде є наслiдком необхідності проведення вертикальних розпилів, наприклад при заготівлі дров або догляді за деревами за коштами обрізання гілок і сучків.

Що стосується електропили з поздовжнім розташуванням двігателя Електропіли з поперечним розташуванням двигуна, то така пила має відмінну ергономіку, що дозволяє комфортно працювати при распилах під будь-яким кутом, даючи Вам велику свободу дій. Вони мають відмінну балансування, так як немає переваги ні вліво, ні вправо, роблячи роботу більш комфортною. Довгасті корпуси і те, що він більш вузький, дає Вам, куди більшу маневреність і дозволить працювати в важкодоступних місцях. При роботі з поздовжньою електропилкою розрізи будуть більш точними і акуратними, що говорить про високу якість роботи.

Конструкція електропили з поздовжнім розташуванням двигуна куди складніше, ніж у електропили з поперечним розташуванням двигуна, що збільшило ціну самого інструменту. Через наявність конічного редуктора, сервісне обслуговування електропили з поздовжнім розташуванням двигуна ускладнено і тому воно більш витратна.

Додаткові функції і особливості

Визначившись з тим, який вид електропили ланцюгової Вам більше підходить, Вам неодмінно варто врахувати, що наявність додаткових особливостей і функцій також дозволяє істотно підвищити якість роботи як самого інструменту, так і якість виконання роботи.

Що гойдається сервісного обслуговування, то всі сучасні ланцюгові електропили оснащені автоматичним мастилом ланцюга, що дозволяє знизити її знос і збільшує ріжучу здатність пилки. Але хотілося б виділити ті пили, які оснащені поліпшеною системою подачі масла, яка здійснює подачу тільки в разі наявності навантаження на ланцюг, а при роботі на холостому ходу, подача припиняється, що робить пилу більш економічною, в порівнянні з тими, у яких подача йде постійна.

Також, якщо Вам доведеться самостійно змінювати щітки після їх зносу, буде вкрай корисним наявність швидкого доступу до щіток, що дозволяє їх замінити, не розбираючи всю пилку. Завдяки такій особливості, навіть людина, що не володіє запасом знання в області електротехніки, зможе легко і швидко замінити щітки, не звертаючись для цього до сервісного центру.

Що стосується зручності експлуатації електропили ланцюгової, то сюди варто віднести таку особливість, як можливість натягу ланцюга без застосування стороннього інструменту. Таким чином, при роботі з пилою Ви зможете швидко зробити підтяжку ланцюга в разі її провисання без необхідності мати при собі гайковий ключ або інший інструмент. Також це дозволяє мати швидкий доступ під кришку пилки для очистки шестерні від стружки і бруду.

Якщо Ви вибрали акумуляторну електропилку, то для такого інструменту буде корисна індикація рівня заряду акумулятора, що дозволяє своєчасно провести заміну акумулятора.

При виборі електропили також варто звертати увагу на виробника, від чого залежить ціна і якість самого інструменту. На сайті нашого інтернет магазину "Море інструментів" представлені моделі, як від вітчизняних українських брендів, так і від всесвітньо відомих брендів. Ми представляємо Вам тільки оригінальну продукцію найвищої якості, що підтверджує наданням як особистої гарантією, так і гарантією від самого виробника. На нашому сайті Ви знайдете найширший асортимент на ланцюгові електропили за найдоступнішою ціною, що дозволяє підібрати модель для кожного, незалежно від потреб або фінансових можливостей.

Сподіваємося, що дана стаття допоможе Вам у виборі електропили, і Ви зробите покупку саме в нашому інтернет магазині. Дякую за Ваше замовлення і всього хорошого.