Мотокоса або електричний тріммер: вибираємо і порівнюємо що краще

Тример, мотокоса - практичний, комфортний у використанні і мобільний інструмент. Його популярність обумовлена ​​тим, що більш зручного способу косити траву або задерев'янілість поросль, а також зарості дрібних чагарників на дачній ділянці або в саду просто не існує. Має мотокоса відгуки в інтернеті переважно позитивні в залежності від того, який тип і модель інструменту розглядається.

У сільському господарстві мотокоси останнім часом також стали популярні. Вони незамінні при заготівлі сіна. Серйозний вибір моделей з різноманітним функціоналом і діапазон цін здатні викликати повне здивування у недосвідченого користувача. Технічні характеристики обраної мотокоси зобов'язані відповідати завданням і планам, що ставите перед собою ви. Подробиці того, як вибрати мотокосу в ідеальній пропорції ціни-якості, розповість ця стаття.

Види мотокос

Кожна модель мотокоси призначена для певної задачі. Крім того, існують правила експлуатації цих виробів. Згідно характеристикам і режимам роботи все мотокоси умовно діляться на: побутові і професійні. Виходячи з такого поділу, що має мотокоса, яку вибрати залежить від того, де ви будете її використовувати.

Особливості професійних моделей

Професійні варіанти створені для промислової експлуатації, вони призначені для завершення величезного обсягу робіт протягом дня. Ідеально підійде такий агрегат для роботи комунальних служб в сільському господарстві. Інструмент такого характеру повинен мати високі технічні показники, не менше високий рівень якості збірки.

Професійні коси можуть похвалитися потужним мотором - від 1,8 л.с і більше. Оснащуються вони сталевим ножем, тріммерной головкою. Товщина волосіні головки перевищує звичайні варіанти (2,4 мм), конструкція ножа передбачає оснащення трьома і чотирма пелюстками. Зустрічаються ножі, візуально нагадують пильні диски, розкидані по великій кількості зубів. Таке виконання дуже доречно при косінні чагарників.

Відмітна особливість проф-інструменту полягає в нерозбірної штанзі, всередині неї і рухається вал. Спершу таке може здатися не зовсім зручним, наприклад, в разі транспортування або зберігання інструменту, адже пристрій має значні габарити. Думка змінюється від того факту, що подібне конструкційну рішення запобігає потраплянню всередину агрегату бруду, піску і пилу. Таким чином, ресурс значно подовжується. Варто зауважити, з'єднувальні механізми двох частин вала від часу можуть псуватися, розхитуватися, а це викликає утворення люфту.

Розглядаючи вал, розміщений в центрі штанги, безпосередньо передає крутний момент мотора до ріжучої гарнітури, необхідно підкреслити, що він може бути жорсткий або гнучкий.

- Жорсткий вал або металевий штир здатний витримувати будь-яке навантаження і не піддається деформації.

- Гнучкий вал володіє видом троса, він запобігає редукторні поломки при ударах ножа об стовбури дерев або камені за допомогою амортизації ударів. Такі мотокоси прийнято використовувати для покосу чагарників і кучма заростей.

Особливості побутових моделей

Призначенням побутових мотокос виступає робота біля будинку, на садовій ділянці, на городі. Потужність таких моделей рідко може перевищити 2 к.с. Конструкції здатні доповнюватися сталевим лезом ножа, тріммерной головкою з волосінню. Іноді таке поєднання здатне нагадати професійну модель, але важливо зауважити деякі особливості:

- Побутовий ряд оснащується зігнутої штангою, особливо зручною в роботі з важкодоступними місцями (наприклад, поблизу клумб, під садовими лавками, між деревами з малою дистанцією). Це пояснюється малими габаритами інструменту в порівнянні з аналогом.

- Вид рукояті, що може мати велосипедний тип, схожий на професійних моделей і може мати D-подібною формою. В такому випадку до штанги приурочена рукоять, призначена для однієї руки користувача, друга ж утримує штангу біля двигуна. Серед думок користувачів стався розкол щодо конструкції коси. Яка буде зручніше, залежить безпосередньо від звички.

- У побутових моделей штанга часто розбірна, так як це комфортніше при транспортуванні, при належному зберіганні. У розібраному стані мотокоса зменшується в розмірі значно, зібрати назад труднощів не складе, займе мінімум часу.

Істотна відмінність між побутової та професійної моделями - вартість мотокоси. Найбільшою вартістю володіють професійні моделі. На ділянці до 15-20 соток розміром зовсім необов'язково застосовувати професійну модель, можна обійтися побутовим варіантом, який відмінно впорається з подібним об'ємом.

Мотокоса, триммер: різниця

Що ж краще з цих двох інструментів? Бензокоса представляє інструменти, які за обсягами продажів досягають більших обертів щодня. Розроблені моделі сучасних мотокос вражають різноманітністю, досконалістю своєї конструкції. Триммери і мотокоси можуть змагатися не тільки за функціоналом, але і за вартістю.

Триммери ідеальні при обробці невеликих галявин. Практично невагомі, легені, немов пушинка - електричні коси, звані триммерами, прекрасно показують себе у справі. Головна їхня перевага в вартості. За конструкцією ці інструменти настільки прості, що їх ціна дешевше бензинових мотокос. Такі ось триммер, мотокоса відмінності мають.

Серед переваг електричних тримерів є також міцність конструкції і легкість, відсутність громіздкого паливного бака, потреб дозаправки маслом і бензином. Таким чином, цей інструмент безшумний, екологічний. Зазвичай тріммери оснащені D-подібною ручкою, яка дозволяє охоплювати важіль долонею щільно. Електричний двигун виробляє практично невідчутну вібрацію. Вигнута штанга здатна регулюватися відповідно до користувачеві. Як не крути, основна зручність триммера в полягає в його легкості.